Fiets meerdaagse 2024 in Limburg land

Traditiegetrouw vindt in het eerste volle weekend van september de fiets meerdaagse plaats van de B, C en D groep, zo ook dit jaar op zaterdag 7 en zondag 8 september. De opkomst had beter gekund maar ondanks de magere opkomst was het toch een zeer geslaagd weekend. Dit jaar had de organisatie voor Limburg gekozen en wel de gemeente Roggel als standplaats. Op zaterdagochtend vertrokken we om 9:30 met auto richting Roggel waar we verbleven daar in hotel ‘De Beukelaer’

De kamers van het hotel waren zoals ze dat noemen ‘gedateerd’ maar verder een geweldige ambiance en een heerlijke kaart om te eten en drinken. Wat aan ons mannen heel goed besteed is. Na eerst een koffie genuttigd te hebben begonnen we aan onze eerste tocht. Met de zon hoog aan de hemel, heerlijke temperatuur en weinig wind werd richting België gefietst voor een tocht van circa 115 km.

België is een fietsvriendelijk land en de route bracht ons langs mooie glooiende landschappen en voldoende plaatsen om ook de hongerklop voor te zijn. De fietspaden waren af en toe aan de smalle kant en regelmatig bezaaid met grind

Bij terugkeer in Nederland nam Jeno tijdelijk het roer over en bracht ons via een mooie lus over de maasbrug naar een mooi stuk natuur waarna de route weer richting Roggel verder ging. Rond 17:30 werd de fiets in het hotel gestald en konden we ons tegoed doen aan een heerlijk glas bier en kon het avondprogramma beginnen.

Op de zondag starten we met een goed stevig ontbijt en was de uitbater zo goed geweest om de tafel wat vroeger te dekken dan oorspronkelijk zodat we iets na 9 uur aan de route van 102 km begonnen. Dit keer stond Duitsland op te planning waar we via ‘Brachter Wald’, een oud Brits munitiedepot zie hyperlink, een mooi stuk natuur en speciale fietspaden hadden. In Duitsland werd de fiets en ons niets ontzien, we hebben alle soorten paden gehad, strak asfalt, asfalt met vele en diepe gaten, gravel, modder en los zandpaden. Maar alles is goed gegaan en gelukkig niemand lek gereden. Wel merk je het verschil met België waar je heel veel mogelijkheden hebt voor een pauze was dit in Duitsland wel anders daar moest je heel goed zoeken naar een locatie en geluk hebben dat deze op was en ook iets te bieden had.

Rond 14:45 waren we weer terug in Roggel en konden we nog heerlijk douchen op de kamer en natuurlijk ons vochtgehalte aanvullen want ook deze dag was het heerlijk fiets weer.

Terug in Zeeland hebben we het geslaagde weekend bij D’n Brouwer met een heerlijk diner afgesloten en willen volgend jaar weer zeker gaan, met hopelijk meer leden die ons gaan vergezellen.

Organisatie heel hartelijk bedankt voor de geslaagde meerdaagse, alles was weer goed geregeld met mooie routes en skonne proat.

Geschreven door Teun.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *